Enligt åklagaren tyder allt på att knivdramat i Eskilstuna hade sin upprinnelse i ett bråk mellan kompisgäng. Foto: Johan Pfriem

Åklagaren om knivdådet i Eskilstuna: Tyder på ett bråk mellan två kompisgäng

Uppdaterad
Publicerad

Ett stort bråk mellan två kompisgäng. Den bilden har åklagare Maria Lindstedt Estberg i nuläget av gårdagens dåd i Eskilstuna, där flera skolelever knivskadades.

Det var mitt på dagen på torsdagen som ett större bråk inträffade under Årbyskolans friluftsdag i Munktellomårdet. Fyra elever fick föras till sjukhus med knivskador.

Bråk mellan kompisgäng

Enligt åklagaren Maria Lindstedt Estberg så tyder det just nu på att det varit ett bråk mellan två kompisgäng.

– Jag har inga uppgifter om att det handlar om gängkriminella, säger hon.

Ska förhöras

Tre ungdomar mellan 15-17 år anhölls misstänkta för mordförsök alternativt grov misshandel. Efter förhör på fredagen släpptes alla tre, men misstankarna kvarstår och brottsrubriceringen är nu grov misshandel.

Av de fyra skadade ungdomarna har nu tre fått lämna sjukhuset. Den fjärde är kvar, och läget uppges vara stabilt.

Uttrycker oro

Flera personer i Årby som SVT pratat med uttrycker oro efter knivdådet som inträffade i samband. En av dem är Ali Mohamed, vars barn går på Årbyskolan där de barn som skadades vid knivattacken också går. I videon hör du hur han reagerar på det som hänt.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Man blir väldigt stressad”, säger Ali Mohamed. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.