Åklagaren Miona Green berättar att mannen kommer att begäras häktad. Foto: SVT

Åklagaren: ”Polisen ska hålla fotokonfrontation med offren”

Uppdaterad
Publicerad

Den man som igår greps misstänks för att ha attackerat kvinnor i Eskilstuna har anhållits på sannolika skäl misstänkt för flera fall av ofredanden, olaga hot och misshandel.

– Polisen kommer att hålla fotokonfrontation med offren så att de får möjlighet att peka ut gärningsmannen, säger åklagaren Miona Green.

Under gårdagen fick polisen in ytterligare in en anmälan och nu är det totalt 16 anmälningar. Åklagaren berättar att mannen är misstänkt för sju fall av ofredanden, två fall av olaga hot och sju fall av misshandel.

Nekar till brott

Den misstänkta gärningsmannen är i 20-årsåldern och har i förhör nekat till brott. Han greps under tisdagen i närheten av Fors kyrka i centrala Eskilstuna.

– Polisen har bedrivit en väldigt intensiv utredning och fått fram bra signalement som gjort att man fått bra uppgifter från allmänheten, säger hon.

Ska ha spottat eller slagit kvinnor

Polisen har tidigare berättat att den misstänkta gärningsmannen använt sig av två tillvägagångssätt. Mannen ska ha cyklat omkring och slagit eller spottat på kvinnor.

– Det har varit helt oprovocerade attacker och tillsynes slumpmässiga. Vi har inte sett något samband när det gäller val av offer. Det yngsta offret är född 2003 och den äldsta 1947, så det är en stor spridning i ålder och även utseendet, säger Miona Green.

Hon berättar även att mannen måste begäras häktad eller släppas på fri fot senast den 20 september.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.