Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se evakueringen och hör insatsledaren berätta i videon. Foto: Pontus Stenberg

Ångbåt på grund i Mariefred – 145 passagerare evakuerades

Uppdaterad
Publicerad

En ångbåt gick på grund strax innan klockan fem på onsdagseftermiddagen. 145 passagerare evakuerades, uppger räddningstjänsten.

Båten gick på grund cirka 50 meter från ångbåtsbryggan i Mariefred och räddningsarbetet fungerade bra, enligt räddningstjänstens insatsledare Johan Gagnert.

– Vi fick hjälp av både kustbevakningen och sjöräddningen.

Ingen person kom till skada under händelsen.

Orsaken till att båten gick på grund är oklart. Men det blåste så pass mycket på platsen att båten var tvungen att backa ut från hamnen och det var då olyckan inträffade.

Sent under onsdagskvällen lyckades man dra loss ångbåten som senare kunde åka en bit på egen hand. Under torsdagsförmiddagen har dykare kontrollerat båten utan att hitta några större skador.

– Nu är båten på väg till Stockholm för en slutgiltig kontroll. Vi hoppas att den ska kunna köra passagerare på lördag eller söndag igen men det är upp till Transportstyrelsen, säger Kjell Nordeman, samordnande räddningsledare på båten och vd.

I klippet berättar insatsledaren Johan Gagnert om räddningsinsatsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.