Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör tillförordnande biträdande lokalpolisområdeschef Robert Åkerström om den senaste tidens skottlossningar. Foto: SVT

Anhållna för stationsskjutning i Eskilstuna släppta av åklagare

Uppdaterad
Publicerad

Åklagaren har beslutat att släppa de fem personer som greps och sedan anhölls misstänkta för delaktighet i skottlossningen vid centralstationen i Eskilstuna på tisdagseftermiddagen.

Polisen har hållit presskonferens om skottlossningen vid centralstationen och läget i Eskilstuna i samband med senaste tidens våldsdåd.

Under presskonferensen meddelade polisen att de fem som tidigare varit anhållna för inblandning i skjutningen vid stationen släppts på fri fot.

– Åklagaren ansåg inte att man kunde gå upp i häktning i det som fanns på de fem personerna, säger Camilla Helgesson, tillförordnad chef för utredningssektionen.

De fem männen, som tidigare är kända av polisen, befann sig på platsen, men Helgesson vill inte gå in på om misstanke till brott kvarstår.

Kan finnas koppling till gängkonflikt

Polisen vill inte dra någon slutsats att skjutningen har en koppling till den pågående gängkonflikten och skjutningen under skärtorsdagen då en 18-åring miste livet, men säger att det kan finnas ett samband.

– Vi är dock tidigt i utredningsskedet och har mycket arbete kvar att sammankoppla de händelser som händer i Eskilstuna, säger Robert Åkerström, tillförordnad biträdande lokalpolisområdeschef i Eskilstuna.

I klippet ovan hör du Robert Åkerström om den senaste tidens skottlossningar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.