Foto: Robin Persson/SVT

Migranterna har lämnat lägret

Uppdaterad
Publicerad

Eskilstuna kommun och polisen gav på torsdagsmorgonen EU-migranter en tillsägelse om att lämna sitt läger i utkanten av Eskilstuna. Strax efter lunch var lägret borta.

På morgonen fanns mellan 40 och 45 migranter i lägret. Bakgrunden till myndigheternas agerande är bland annat att lägret anses vara en sanitär olägenhet.

– Personerna fick en tillsägelse att de inte får bo kvar på platsen och EU-migranterna bad om att få vara kvar till klockan 13. Då har de fem timmar på sig. Det tycker vi kändes fair, säger polisinspektör Staffan Grenehammar till SVT Nyheter Sörmlands reporter på plats.

– Det gick lugnt till. De kan de svenska lagarna men de säger att de inte har någon annanstans att ta vägen, säger Staffan Grenehammar.

Borta efter lunch

När SVT Nyheter Sörmland återvände till platsen vid klockan 13:30 fanns inte något läger kvar. EU-migranterna hade flyttat, men var de tagit vägen är oklart.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.