En badplats i Borsöknasjön i Eskilstuna har spärrats av sedan ett misstänkt föremål hittats i vattnet. Foto: Anna Falk

Misstänkt granatfynd i Eskilstuna var attrapp

Uppdaterad
Publicerad

Polisen spärrade på tisdagseftermiddagen av en badplats i Borsökna, söder om Eskilstuna, efter en misstänkt handgranat. Föremålet, som visade sig vara en attrapp, oskadliggjordes genom en sprängning.

– Det är inte ovanligt att vi hittar föremål där vi är osäkra på farlighetsgraden, säger Mikael Ehne, vakthavande vid polisen region Öst.

Polisen larmades till Borsöknasjön efter att en privatperson sett något som såg ut som en handgranat, enligt uppgifter till SVT Sörmland.

Polisen spärrade under tisdagen av ett område som under tisdagseftermiddagen utökades, detta i samband med att röjdykare från Försvarsmakten kallats in.

Vid 19-tiden genomfördes en kontrollerad sprängning och polis hävde sedan avspärrningarna och lämnade platsen.

Efter händelsen säger Mikael Ehne:

– Vi åker ut på sådana här händelser flera gånger i veckan. Nu fick det extra uppmärksamhet eftersom det skedde på en allmän plats där det rörde sig människor.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.