Marija Banusic säkrade segern för Eskilstuna borta mot Kristianstad. Foto: Bildbyrån

Banusic gav Eskilstuna segern i Skåne

Uppdaterad
Publicerad

Skånelaget Kristianstad hade chansen att rycka i bottenstriden i damallsvenskan efter att Mallbacken dessutom förlorat mot Göteborg, men tidigt i matchen satte Eskilstuna stopp för det när Banusic frälste gästerna.

Tabelltrean Eskilstuna ville inte släppa kontrollen på matchen i Skåne, trots att det var hemmalaget Kristianstad som hade flest skott på mål.

Redan i den sjätte matchminuten visade man att man skulle ha med sig poäng hem.

Marija Banusic nickade in matchens enda mål efter ett välplacerat inlägg från Chloe Logarzo – 1-0 till gästerna som dominerade matchbilden.

Hemmalaget som vunnit tre av sina fem senaste matcher jagade kvittering, men svagt passningsspel och slarv framför gästernas mål, resulterade i en mållös föreställning för bottenlaget.

I slutminuterna hade OS-stjärnan Olivia Schough chansen att punktera matchen men skottet gick i målställningen och matchen slutade 0-1.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.