Helgi Ingólfsson, Kuehe Nagels chef i Sverige, bekräftar att bolaget öppnar ett Amazon-lager i Eskilstuna. I klippet hör du mer om turerna kring Amazon och även Eskilstuna logistikparks vd om vad etableringen innebär. Foto: SVT/Pressbild

Bekräftat: Amazon-lager öppnar i Eskilstuna

Uppdaterad
Publicerad

Amazon etablerar ett lager i Eskilstuna inför sitt inträde på den svenska marknaden. Det bekräftar nu bolaget Kuehne Nagel för SVT Nyheter Sörmland. Bolaget kommer sköta den amerikanska e-handelsjättens logistik från ett 15 000 kvadratmeter stort lager i Eskilstuna logistikpark.

– Jag kan bekräfta att Amazon har gett oss förtroendet att fullborda deras e-handel i Sverige. Därför håller vi på att öppna ett nytt logistikcenter i Eskilstuna, skriver Helgi Ingólfsson, Kuehne Nagels chef i Sverige, i ett mail till SVT via koncernens kommunikationschef.

Det var för några månader sedan som det internationella logistikföretaget började sin inflytt på ett lager i Eskilstuna Logistikpark.

”Ligger nära Stockholm”

Spekulationerna kring om det rörde sig om ett kontraktslager för Amazons räkning har florerat länge. Och mycket har pekat på just detta. Dels då e-handelsjätten samarbetar med Kuehne Nagel i flera andra europeiska länder. Dels då Amazon-koncernen sedan några år tillbaka har en stor serverhall i Eskilstuna genom vilken man erbjuder molntjänster.

I tisdags bekräftade Amazon att man tänker ta sig in på den svenska e-handelsmarknaden genom att lansera en svensk sajt. Och nu meddelar alltså även Kuehne Nagel att det är för Amazon som de bygger lagret i Eskilstuna.

– Vi har valt Eskilstuna eftersom det ligger idealiskt centralt i Sverige, nära Stockholm, skriver Helgi Ingólfsson och framhäver att samarbetet med kommunen har varit bra.

Återkommer med info

Etableringen kommer innebära jobb, men hur många är för tidigt att säga.

SVT Nyheter Sörmland har sökt Amazon. De meddelar att mer information kommer när lanseringen närmar sig.

Se mer i klippet ovan om turerna kring Amazon i Eskilstuna och hör Eskilstuna logistikparks vd David Hoffman kommentera etableringen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.