Berusad man åtalas för att ha bitit polis i fingret

Uppdaterad
Publicerad

Mannen misstänks ha gjort våldsamt motstånd när polisen skulle omhänderta honom för fylleri i Eskilstuna. Enligt det åtal som nu lämnats in mot honom ska han bland annat ha bitit en polis i ett finger.

Det var i slutet av februari som flera poliser ingrep för att omhänderta en berusad man i Eskilstuna. Mannen ska ha gjort våldsamt motstånd och dessutom ha dödshotat två av de ingripande poliserna och deras familjer. Han ska även ha antytt att de skulle få besök av personer som hade kopplingar till organiserad brottslighet.

Bett i ett finger

Enligt det åtal som nu lämnats in till tingsrätten i Eskilstuna ska den misstänkte även ha bitit en polis i ett finger inne på polisstationen.

Bettet orsakade sårskada och smärta hos polisen och efteråt har känseln delvis försvunnit i bettområdet.

Brotten som den åtalade misstänks för är våldsamt motstånd, hot mot tjänsteman och våld mot tjänsteman. Mannen ska ha gjort vissa medgivanden under förhör.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.