Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Erik Kammerland/SVT

Berusade ungdomar jagade får i Katrineholm

Uppdaterad
Publicerad

Den gångna helgen uppges ett gäng berusade ungdomar ha jagat får vid discgolfbanan nära Duveholmshallen i Katrineholm. Fårägaren Åsa Thunell tänker polisanmäla händelsen och nu sätter även kommunen in extra åtgärder för att det inte ska hända igen.

Det var en förbipasserande som i helgen la märke till ett gäng som hade tagit sig in i inhägnaden där fåren betar vid discgolfbanan utanför Katrineholm.

– Hon märkte att några ungdomar, som verkade rätt berusade, jagade runt fåren. Hon sa åt dem att de inte skulle göra så men de struntade i det så då ringde hon till polisen. Jag vet inte om polisen kom ut till slut dock, säger fårägaren Åsa Thunell.

Gör polisanmälan

Det är andra året som Åsa Thunell har fåren vid discgolfbanan nära Duveholmshallen och på så sätt hjälper kommunen att underhålla discgolfbanorna. Hon är bestört över händelsen och tänker nu polisanmäla det hela.

– Jag ska anmäla det i dag för jag tycker att det är ganska allvarligt att man inte kan låta bli dem. Det är ju inte mitt i stan men man ska väl ändå kunna ha dem där, säger hon.

Trygghetsvärdar håller koll

Kommunen har trygghetsvärdar vid Duveholmshallen på kvällstid. De bestämde direkt att trygghetsvärdarna ska gå och se till fåren också, till följd av händelsen. Men skulle något liknande hända igen så vill Åsa Thunell inte ha fåren där längre.

– Det är ju inte bra. Jag brukar säga att en gång är ingen gång, men skulle det hända igen så tar jag hem dem illa kvickt för jag tycker inte att fåren ska behöva stå ut med sådant där.

Se fåren som blev jagade i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.