Mötesplatsen ska växa fram i befintliga lokaler i Brandkärr. Foto: SVT

Beslutat om mötesplats i Brandkärr – men inget nybygge: ”Är sunt”

Uppdaterad
Publicerad

Nu är det bestämt att det ska byggas upp en ny samlingsplats i Brandkärr. Kommunstyrelsen i Nyköping tog beslutet under måndagen.

SVT Nyheter Sörmland har tidigare rapporterat om planerna på en ny samlingsplats i Nyköpings största stadsdel. Enligt beslutet så ska nu 400 000 kronor läggas på att ta fram en plan för exakt placering och när verksamheten ska kunna starta.

– Det här känns bra. Det är en idé som vi har haft länge och det är något som behövs i Brandkärr, säger kommunalrådet Marco Venegas (MP).

Inget nybygge

Förslaget kritiserades på förhand av Sverigedemokraterna som inte ville ha något nybygge. Så blir det inte heller utan planen är nu att mötesplatsen ska inleda i befintliga lokaler och sedan successivt växa fram, enligt beslutet.

– Jag tycker det är sunt att börja såhär och vänta in responsen, säger Marco Venegas.

Plan ska presenteras i mars

Kommunens tjänstemän har nu fått i uppdrag att ta fram en plan för nästa steg och ska återkomma med detta till kommunstyrelsen senast i mars 2022.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.