Vattenöversvämning i Nyköping Foto: Pontus Stenberg

Vattenläcka i Nyköping – bil sjönk i slukhål

Uppdaterad
Publicerad

Strax efter lunchtid under lördagen drabbades Nyköping av en översvämning. En bilist körde ned i ett slukhål som bildats av vattnet och bilen sjönk ned en bra bit.

Översvämningen skedde på grund av en vattenläcka som uppstod på Jupitervägen i Nyköping. Vatten började forsa nedför gatan och trafiken drabbades.

Enligt räddningstjänsten var det en matarledning vid vattenledningsnätet som hade gått sönder. Vattnet försvagade vägen och bildade skador. En personbil hade otur och råkade köra ned i ett slukhål som bildats på grund av vattenmassorna.

Ingen blev skadad i olyckan, men fordonet i sig behövde bärgas.

Gatan stängdes av och Nyköping kommuns vatten och avloppsenhet stängde även av vattnet.

Missfärgat vatten

Läckan har nu tillfälligt stoppats och reparationer kommer att påbörjas måndag morgon, enligt Nyköping kommuns hemsida.

Hushållen i centrala Nyköping kan ha drabbats av missfärgat vatten. Vattenkiosker med rent vatten har upprättats på Idbäcksvägen och Kungshagsvägen. På söndagsmorgonen meddelar kommunens VA-jour att en tank med rent vatten även placerats ut vid Spindelplan i Harg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.