Adrian Broberg och Pava Andersson bor i huset mittemot där mordförsöket ägde rum. Hör dem berätta. Foto: SVT

Boende i Nyfors: ”Jag är chockad”

Uppdaterad
Publicerad

Vid ettiden på söndagseftermiddagen installerades en provisorisk dörr i porten där en bilist försökte köra ihjäl en person inatt. SVT Sörmland har pratat med flera boende som är chockade över det som hänt.

– Jag har bott här i 45 år och har aldrig sett eller hört något liknande, säger en kvinna som väljer att inte uppge sitt namn.

Ägaren till butiken som ligger i samma hus där bilen körde in i porten berättar att han låste sin affär vid 22-tiden och visste inte om vad som hade hänt förrän han såg imorse att granndörren var borta.

– Jag är orolig att det här ska hända mig, att jag ska komma till min affär en dag och se att dörren är borta, säger han.

Körde in på en låst innergård

För att komma in på gården där mordförsöket ägde rum måste man igenom en av två grindar. Enligt de boende står de alltid låsta under natten.

– Det kan vara så att grindarna lämnades öppna eftersom det byts fönster här i husen, säger en av boende som SVT pratar med.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.