Erik Skoglund trivs med att vara tillbaka på gymmet. När och om han ska tävla igen är fortfarande oklart. Foto: SVT/Otilia Bogen

Boxaren Erik Skoglund: ”Jag vill bli 110 procent återställd”

Uppdaterad
Publicerad

Det var inte ens självklart att den 27-årige Nyköpingsbon skulle kunna gå igen. Men varje dag har Erik Skoglund kämpat mot ett och samma mål: att komma tillbaka till samma form som före hjärnblödningen – eller bättre.

Lite mer än ett år har gått sedan träningspasset som slutade med en ambulansfärd till sjukhuset. Proffsboxaren drabbades av en hjärnblödning och låg i koma i nästan två veckor. Sedan dess har han kämpat med att lära sig prata, gå och boxas igen.

– Mitt mål är att bli 110 procent återställd, säger Erik Skoglund.

Boxningen hjälper

Han tränar oftast två pass om dagen på gymmet, både styrketräning och boxningsövningar. Ofta är sambon Angelika Sjöstedt med och stöttar.

– Jag märker på honom att boxningen är bra för hans rehabilitering, säger hon.

Firade med rotmos

Den 9 december, årsdagen efter hjärnblödningen, tillbringade de hemma hos ett par vänner som bjöd på rotmos och fläsklägg. Det var vad de skulle ha gjort den där kvällen för ett år sedan, och det är något de planerar att göra till en tradition.

– Det blir ett sätt att fira livet, säger Angelica Sjöstedt.

I klippet ovan kommenterar Erik Skoglund sin form och vad han tror om möjligheterna att börja tävla igen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.