Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Det har hänt att människor behöver hjälp” – hör busschauffören Hisni Rinasi berätta om hur nattresorna kan bli tryggare. Foto: Jennifer Berg Eidebo/SVT

Bussresenärer kan hoppa av mellan hållplatserna – ska öka tryggheten i Eskilstuna

Uppdaterad
Publicerad

Ensamma resenärer som åker buss på natten har ibland känt sig otrygga. Det hoppas Eskilstuna kommun och Sörmlandstrafiken att ändra på med en ny satsning, där resenärer kan välja var de vill hoppa av.

– Det har hänt att människor behöver hjälp, säger busschauffören Hisni Rinasi.

Att kliva av bussen mellan busshållplatserna kommer snart att vara möjligt på nattliga turer på linje 60 och 61 i Eskilstuna.

– Vår förhoppning är att nattstoppet ska bidra till en ökad upplevd trygghet, säger Jani Körkkö, kollektivtrafiksamordnare på Eskilstuna kommun.

Var resenären vill kliva av ska meddelas till busschauffören direkt vid påstigning, och det är endast en person som får kliva av åt gången.

Projekt ett år

Satsningen kombineras också med kundvärdar ute på bussarna som kommer att finnas med som stöd till förare och resenärer på utvalda turer.

Projektet drar igång 15 december och kommer hålla på ett år.

– Sedan ska vi utvärdera och se om det bidrar till en ökad upplevd trygghet och om det bidrar till fler resenärer som reser med linjerna, säger Jani Körkkö.

Busschauffören Hisni Rinasi kommer att köra bussarna, samt agera kundvärd – hör honom berätta mer i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.