Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör William Kimmerborn, regionchef hos kundvagnsleverantören, berätta mer om hur appen fungerar. Foto: SVT

Butik i Nyköping börjar med digitala mynt till kundvagnar

Publicerad

Digitala mynt för att hämta ut kundvagnar – det har matbutiken Ica Maxi i Nyköping börjat med den här veckan. Något som de, enligt kundvagnsleverantören, är först i Sverige med.

Det är genom en app som man framöver ska kunna låsa upp några av de kundvagnar som finns på Nyköpingsbutikens parkering.

Enligt William Kimmerborn, som är regionchef hos kundvagnsleverantören, är Sverige det andra landet som börjar med den här typen av kundvagnslås. Det första var Tyskland.

– Den här butiken är först i Sverige, säger William Kimmerborn.

Myntsystemet blir kvar

I dagsläget testar matbutiken de digitala kundvagnslåsen och planen är att det gamla systemet blir kvar. I alla fall ett tag till.

– Skulle det vara en succé så kanske det är det vi ska utveckla. Men det är också en investeringskostnad i det här, säger Mårten Tenne, som driver butiken.

I videon: Hör mer om hur man gör med de digitala mynten, varför butiken ville börja med systemet och om kunderna kan spåras via appen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.