På lördagen går startskottet för Å-varvet, ett stadslopp genom centrala Eskilstuna. Josefine Johnsson, långdistanslöpare i arrangörsklubben Eskilstuna friidrott ser fram emot starten. Foto: Anders Kjaersgaard/Otilia Bogen

Comeback för Eskilstunas stadslopp: ”Jättehärligt”

Uppdaterad
Publicerad

Förra året blev Å-varvet, eller Å-loppet som loppet tidigare hette, precis som de flesta stadslopp inställt på grund av coronapandemin. Men på lördagen är det dags igen. Långdistanslöparen Josefine Johnsson som representerar arrangörsklubben Eskilstuna friidrott ser fram emot att springa på hemmaplan. 

I klippet ovan berättar Josefine Johnsson om tjusningen med stadslopp.

Å-varvet

Första upplagan av Å-varvet genomfördes 2010. Sedan dess har loppet ändrat form, namn och dragning. I år arrangeras loppet av Eskilstuna friidrott. Start och målgång sker i Stadsparken i Eskilstuna. Däremellan springer deltagarna ett eller två varv längs ån, förbi många av Eskilstunas historiska industribyggnader och centrum. Första start är klockan 13 och prisutdelningen börjar klockan 14.30.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.