I videon berättar Vingåkersbilisterna Göran Johansson, Mats Nilsson och Ari Forsman vad de tycker om statusen på det kommunala vägnätet. Foto: SVT

Dåligt skick på vägarna i Vingåker: ”Det är stora hål bara”

Uppdaterad
Publicerad

Många av vägarna i Vingåker är i dåligt skick och i stort behov av att asfalteras om. Det visar en inventering som kommunen har gjort. Nu föreslås en mångmiljonsatsning på att rusta upp de kommunala vägarna.

Alla kommunala vägar och gator i Vingåkers kommun har granskats av tekniska enheten och av dem med mest trafik handlar det om en yta på över 15 000 kvadratmeter som är i så dåligt skick att de behöver asfalteras om. Förutom centralorten så har gatorna i Baggetorp, Marmorbyn, Österåker, Läppe och Högsjö setts över.

13 miljoner kronor

Ytterligare över 10 000 kvadratmeter väg skulle behöva rustas upp innan de också blir för slitna, enligt utredningen.

Tekniska enheten föreslår att närmare 13 miljoner kronor läggs på asfaltering under de kommande fyra åren.

På kommunstyrelsens bord

Skulle man vänta tills vägarna bli ännu sämre så skulle kostnaden fördubblas, varnar förvaltningen. På måndagen tar politikerna i kommunstyrelsen upp saken och där är förslaget till beslut att lägga in frågan i budgetarbetet för 2021.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.