SVT Östnytt Foto: Eskilstuna United förbereder sig för vinst

Eskilstuna United i damallsvenskan 2014

Eskilstuna United DFF vann rysare mot Öster med 2-1. Nu är laget därmed helt klara för damallsvenskan 2014.

Klockan 14.00 drog den näst sista omgången av elitettan igång och det blev en rafflande tillställning.

1-0 efter självmål 35 minuter in i den första halvleken. En bakåtpassning från Elin Karlsson gick förbi egen målvakt och rullade i mål.

United ökade sedan på sin ledning genom Frida Svensson i den 65:e minuten.

Öster reducerade sedan till 1-2 med åtta minuter kvar av matchen. Anna Hjälmkvist i Öster får foten på ett inlägg som Emelie Lundberg i Uniteds mål inte kan nå.

Resultatet 1-2 står sig sedan matchen ut.

Laget är nu klart för damallsvenskan 2014.

– Det känns förträffligt och vi har väntat på det här så länge säger tränaren Magnus Karlsson till Östnytt.

– Nu ska vi ta bussen hem, käka i Värnamo och bara njuta, säger han.

– Det här är ju så otroligt roligt för klubben, stan och hela området, så nu ska vi koppla av men vi har ju en match kvar även om den blir betydelselös i sammanhanget, säger Magnus Karlsson.