Sofia Heimer och Familjehjälpen i Katrineholm såg under lördagen till att så behövande fick både mat och klappar inför jul.

De gav bort matkassar och klappar till behövande familjer

Uppdaterad
Publicerad

Vid lunchtid på lördagen var det kö utanför Nävertorpskyrkan i Katrineholm. Då delade Familjehjälpen ut matkassar, presentkort och klappar till behövande familjer.

– Det är fint att ge till dem som behöver, säger Sofia Heimer som är ideell administratör för Familjehjälpen i Katrineholm.

För ungefär två år sedan drog Sofia Heimer igång verksamheten kring Familjehjälpen i Katrineholm.

– I mitt jobb som barnmorska mötte jag familjer som inte hade det så gott ställt, säger hon och berättar om människor hon mötte som inte hade på sig varken strumpor eller varma kläder under vintern.

– Så jag började samla in kläder från vänner och bekanta.

Behövde hjälp

Till slut hade Sofia Heimer runt 60 lådor kläder hemma och hon kände att hon behövde hjälp att ombesörja att plaggen hittade fram till behövande. Därför startade hon en grupp på Facebook och anlitade fler ideella krafter.

Utdelning

Det är via gruppen på nätet som hon och de andra i Familjehjälpen når människor som behöver hjälp.

Under lördagen samlades många av dem vid Nävertorpskyrkan för att få en matkasse ett presentkort och en julklapp att ge till sina barn.

Både privatpersoner och företag har har skänkt pengar och gåvor för att möjliggöra lördagens utdelning.

I klippet berättar Sofia Heimer mer om Familjehjälpen i Katrineholm och vad som hände under lördagens utdelning till behövande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.