De spelar Elvis på svenska

Uppdaterad
Publicerad

Svensk akustisk vispop med en touch av jazz. Det är kanske inte direkt är hur vi är vana att höra The King. Men det är hur medlemmarna i Fröken Elvis beskriver sin musik.

I bandets version av låtarna har elgitarren blivit utbytt mot akustiska instrument, och unga män i ghettot har förvandlats till unga tjejer i betongen.

– Vi har utgått väldigt mycket från oss själva. Vi har placerat Elvis i just tjejer i dag i Sverige. Vi har nog inte tänkt på publiken, vi har mest tänkt på oss själva, säger Camilla Fritzén, sångare i Fröken Elvis.

Just nu går det bra för bandet. Debutalbumet kom ut i dagarna och snart bär det av på turné. Förutom att ha sålt ut på Soppteatern på Stockholms stadsteater bär det även av till England. Och mitt i allt gör man ett stopp i Sörmländska Mellösa utanför Flen.

– Mina föräldrar driver Teater Klämman ute i Mellösas skogar. De passade på att boka oss innan vi blev för uppbokade, säger Sanna Andersson, basist i Fröken Elvis.

Försöker inte härma honom

För den inbitne Elvisfantasten kan det vara hädelse att ändra kungens musik, något som Sanna Andersson kände till en början. Men det gick över, och bandet säger att mottagandet från publiken varit positivt.

– Musiken som vi gör är schysst mot honom. Det är liksom inte någon parodi, vi klär inte ut oss eller försöker härma honom. Vi gör vår grej och skulle han komma och titta skulle han ha gillat det. Det är vad jag har med mig hela tiden, säger Sanna Andersson. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.