Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Följ med till Torshälla i Eskilstuna där en av kontrollerna genomfördes under veckan och hör de vanligaste bortförklaringarna i polisens hastighetskontroller. Foto: SVT/Serafia Olausson

De tre vanligaste bortförklaringarna i hastighetskontrollen

Uppdaterad
Publicerad

Förra veckan hade polisen fokus på hastigheter utanför skolor, bostadsområden och stadscentrum. I Eskilstuna åkte färre fast i kontrollerna än tidigare år, uppger trafikpolisen Anneli Ruuska.

– Jag tror att det beror på att det slagit igenom i media och på sociala medier att vi gör den här typen av kontroller den här veckan. Sedan är det också många som varnar andra trafikanter när vi gör en kontroll. Och där vill jag uppmana att inte göra det för då varnas även rattfyllerister, förare som är påverkade av droger, saknar körkort eller som är efterlysta till exempel.

Trafikpolis Anneli Ruuska om de tre vanligaste bortförklaringarna i hastighetskontrollen. Foto: SVT/Serafia Olausson

Följ med till Torshälla, där en av kontrollerna genomfördes under förra veckan, och hör polisen berätta om fortkörarnas vanligaste bortförklaringar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.