Jenny Eriksson är rektor på Fjärilens förskola och hon är illa berörd av det som har hänt. Foto: SVT

”Det är väldigt omskakande”

Uppdaterad
Publicerad

En brand totalförstörde Fjärilens förskola i Nyköping på onsdagskvällen. Nu arbetar förskoleledningen med att se till att de barn som berörs tas om hand.
– Vi träffar ledningen för barn och utbildning på förmiddagen för att se hur vi hittar en lösning, säger Jenny Eriksson, rektor på Fjärilens förskola.

På kort sikt kommer barnen som går i skolan att gå i den närliggande Ekorrens förskola. Och de barn som har sin fritidsverksamhet i i Brandkärrsskolan får gå i Långbergsskolans fritids torsdag och fredag, meddelar kommunen.

Jenny Eriksson är illa berörd av det som inträffat.

– Det är väldigt omskakande och just nu ligger fokus på att personal och vårdnadshavare ska känna sig trygga, säger hon.

Klockan 10 kommer hon tillsammans med ledningen för barn- och utbildningsförvaltningen ha ett möte där de diskuterar hur de ska arbeta framåt.

– Vi har en lösning för de närmaste dagarna, men vi behöver fundera över hur det ska bli nästa vecka och längre fram än så.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.