Sofia Delac, Izabel Reich och Sandra Perovic säger att ungas sexliv påverkas av våldsam porr. Hör Izabel Reich berätta om vilka erfarenheter hon mött under arbetet med trions bok. Foto: Albin Aghamn

De belyser ungas våldsporrinspirerade sexvanor: ”Stryptag och hårda slag”

Uppdaterad
Publicerad

Ungas sexliv påverkas i stor utsträckning av våldsporren de konsumerar – som är ett knapptryck bort på mobilen. Och föräldrarna har dålig koll. Det menar gymnasieeleverna Izabel Reich, Sofia Delac och Sandra Perovic som skrivit en bok baserad på ungdomars erfarenheter av sex.

– Det vi har sett under arbetet är att det är väldigt porrinspirerat och våldsamt överlag, säger Izabel Reich.

De pluggar ihop på Rekarnegymnasiet i Eskilstuna och har skrivit boken som en del av kursen inom ungt företagande.

De hoppas att den ska bidra till att både ungdomar och deras föräldrar pratar om porrkonsumtion. En fråga som är tabubelagd i många relationer.

– Vi är inte emot porr eller porrkonsumenter men vi menar på att barn får fel bild av sex genom porren för den har en tydlig avsaknad av samtycke och respekt, säger Izabel Reich.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.