Foto: SVT

Det här händer under prideveckan i Eskilstuna

Uppdaterad
Publicerad

Den här veckan är det pridefestival i Eskilstuna och runt om i staden anordnas olika aktiviteter. Bland annat arrangeras sagostund med drakar och dragqueens på Stadsbiblioteket.

Det är det trettonde året som Springpride anordnas i Eskilstuna och precis som i fjol är det RFSL som styr skutan. Schemat för veckan är späckat och nedan kommer ett urval bland alla de aktiviteter som kommer att pågå.

Diskussion om utsatthet

Under torsdagen visar kvinnojouren MOA filmen ”Blott du älskar mig”, som följs av en diskussion om utsatthet. Senare under kvällen uppträder det feministiska flatproggbandet ”Strula med Siri” på Biografbaren.

Fredagen fortsätter i regnbågens tecken och under dagen anordnas sagostund med drakar och dragqueens, följt av regnbågspyssel på Stadsbiblioteket.

Regnbågsmässa

Senare under kvällen hålls en regnbågsmässa i Kloster kyrka följt av en stand-up show med Marika Carlsson. Under både torsdag och fredag kan den som vill få låna böcker med hbtq-tema på Stadsbiblioteket.

På lördag är det sedan dags för prideparaden där SVT Sörmland kommer att sända live från klockan 15.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.