Kvinnokropp hittad i vattnet i Eldsundsviken i Strängnäs

Uppdaterad
Publicerad

En kvinnokropp har hittats i vattnet i Eldsundsviken i Strängnäs kommun under söndagseftermiddagen. Enligt polisen tror de att kroppen legat en längre tid i vattnet och en insats pågår i området.

Polisen larmades av allmänheten om att en död person hittats i vattnet i Eldsundsviken vid 15.30-tiden under söndagen. Enligt polisen tros det vara den äldre kvinna i 80-årsåldern som tidigare försvann i Strängnäs i slutet på juli i år.

– Troligen är det den äldre kvinna som försvann i Strängnäs och anhöriga är underrättade, säger Torbjörn Lindqvist, vakthavande befäl vid polisen.

Kriminaltekniker arbetar på platsen och området har spärrats av. Polisen har inlett en förundersökning om mord, eftersom det fortfarande råder en del oklarheter kring händelsen. Det finns ingen misstänkt i nuläget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.