Polisen misstänker nu att gärningsmännen kan ha flytt på svarta damcyklar ner till Mälaren. Foto: Anna Mi Skog/SVT och Google Earth

Domkyrkotjuvarna flydde på cykel

Uppdaterad
Publicerad

Polisens jakt efter de personer som igår stal begravningregalier från 1611 från Strängnäs domkyrka fortsätter. Nu går polisen ut med att man tror att två cyklar använts och att flykten till sjöss kan ha skett på en vattenskoter.

– Vi är ganska säkra på att tjuvarna lämnat kyrkan på varsin svart damcykel. Cyklarna anträffades där flykten forsatte till sjöss, säger Stefan Dangardt som är polisens presstalesperson.

Man söker nu uppgifter om försvunna eller stulna damcyklar i Strängnäs med omnejd.

Kuppen mot domkyrkan

Efter att ha hört flera vittnen breddar man också sin bild av vad tjuvarna sedan använt på vattnet. Tidigare har man pratat om att gärningsmännen använt en mindre båt. Nu går man ut med att det inte går att utesluta att det kan röra sig om en vattenskoter.

– Om någon har iakttagelser av en vattenskoter som betet sig på ett skumt sätt vill vi gärna får reda på det.

Polisen arbetar nu med att kartlägga både svenska och internationella kriminella som man tror kan har utfört kuppen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kuppen mot domkyrkan

Mer i ämnet