Den sörmländske bilföraren stoppades av polisen efter att ha kört 33 km/tim för fort på en 40-sträcka. Foto: Johan Nilsson/TT

Coronakrisen inte skäl nog för fortkörare att behålla körkortet

Publicerad

Coronakrisen är inte skäl nog för en fortkörare från Sörmland att få tillbaka sitt indragna körkort. Det enligt en dom i förvaltningsrätten.

Den 52-åriga mannen stoppades av polisen efter att ha kört 73 kilometer i timmen på en 40-sträcka. Mannen fick böter och Transportstyrelsen beslutade även att dra in körkortet i två månader. Myndigheten såg extra allvarligt på saken eftersom hans körkort även tidigare blivit indraget på grund av fortkörning.

Corona påverkar transportmöjligheterna

I en överklagan till förvaltningsrätten menar sörmlänningen att han snabbt kan behöva inställa sig vid sin arbetsplats och att coronasituationen har påverkat de möjligheterna.

Hans föräldrar har hjälpt honom men då de är äldre så bör de vara försiktiga med att röra sig ute, uppger mannen i sin överklagan.

Även andra vänners och bekantas möjlighet att hjälpa till har påverkats av situationen, enligt mannen. Han framför också oro för att kollektivtrafiken ska påverkas av coronakrisen.

”Inte tillräckligt”

Men förvaltningsrätten anser inte att argumenten räcker för att mannen ska få behålla körkortet.

”Omständigheterna i målet är inte sådana att varning av särskilda skäl kan anses vara en tillräcklig åtgärd”, skriver domstolen och fastställer Transportstyrelsens beslut.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.