Minst 36 par glasögon stals från Eskilstunabutiken vid ett och samma tillfälle. Foto: Toby Talbot, TT

Stöldkupp mot Eskilstunaoptiker – 36 par glasögon försvann

Publicerad

Strax innan glasögonbutiken skulle stänga för dagen på torsdagseftermiddagen kom det in en större mängd kunder samtidigt. När det lugnade ner sig igen upptäckte personalen att minst 36 par glasögon försvunnit.

Det var minst ett tiotal kunder samtidigt i butiken i centrala Eskilstuna när stölden tros ha ägt rum. Flera av kunderna kom in samtidigt i en större grupp, men det är oklart om de har någonting med stölden att göra. Exakt hur det gått till vet nämligen inte personalen, eftersom de var upptagna med att hjälpa kunder.

I butiken finns inte heller någon övervakningskamera som fångat händelsen på bild. Men polisen tror att alla glasögon stals av samma gärningsperson eller -personer.

”Ganska stora summor”

Klart är dock att när butiken skulle stänga vid 18-tiden saknades 36 par glasögon. Dessutom försvann en mängd kapslar till en kaffemaskin.

– Vi vet ännu bara priset på tolv par glasögon, 12 000 kronor, så det rör sig om ganska stora summor totalt, säger Lennart Vestergren vid polisen i Eskilstuna.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Eskilstuna

Mer i ämnet