Svårt sjuk hund hittades i Trosa efter tips – blev tvungen att avlivas

Publicerad

Vid en inspektion hemma hos en djurägare i Trosa kommun hittades en hund som var i så dåligt skick att en veterinär fick avliva den.

Besöket gjordes i juli efter det att länsstyrelsen fått in en anonym anmälan.

Hunden fanns utomhus och länsstyrelsen tog beslut om att omhänderta hunden. Detta då ägaren inte gick att nå och de kunde konstatera att hunden var i mycket dåligt skick.

Intorkad avföring och fluglarvsägg

Hunden togs till veterinär där den veterinärbesiktades. Där konstaterades att den hade ett flertal obehandlade sjukdomstillstånd. Dessa innefattade ögon- och öroninflammation och den haltade kraftigt. Hunden var dessutom full med tovor, hade intorkad avföring och fluglarvsägg i pälsen och andningen var tung, något som troddes bero på vätska i lungorna.

Då hunden bedömdes ha konstant ont, bedömde veterinären att det inte var djurskyddsmässigt acceptabelt att låta hunden leva vidare. Länsstyrelsen tog beslutet om avlivning samma dag.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer