Övervåningarna har öppnat igen efter en vecka med trängsel på Mälartågen. Foto: Robert Gustavsson/SVT

Efter avspärrningarna: Mälartåg öppnar övervåningarna igen

Uppdaterad
Publicerad

Mälartåg öppnar övervåningarna på sina dubbeldäckare igen. Utredningen av det tekniska felet är klar och den visar att det inte finns några säkerhetsrisker med tågen. 

Det var den första december som övervåningarna på tågen spärrades av. Detta efter att man upptäckt skador på ett tak. Under torsdagen meddelade operatören MTR att man avslutat utredningen.

– Utredningen visar att ett strömgenomslag ska ha skett på två olika platser på Stockholms central och det har berott på en kontaktledning som är lite lägre än den ska vara, säger Niklas Ekström, kommunikationschef på MTR.

Nu är problemet åtgärdat och enligt MTR finns det inte längre några säkerhetsrisker med tågen.

– Det har varit en ansträngande vecka för många av våra resenärer där flera av våra avgångar har varit fulla. Det är såklart inte så vi vill ha det så att vi nu kan öppna upp övervåningarna igen är ju jättebra.

Ingen kompensation

De resenärer som har drabbats av trängsel under veckan, till följd av de avstängda övervåningarna, kommer inte att kompenseras. Det meddelar Mälartåg som ansvarar för bland annat biljettförsäljningen.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Såhär såg det ut på ett av Mälartågen på fredagsmorgonen. Foto: Robert Gustavsson/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.