Foto: SVT

Efter kakelraset: Katrineholms simhall stängs i flera månader

Uppdaterad
Publicerad

Imorgon stängs större delar av simhallen i Katrineholm på grund av att kakelplattor i bassängen lossnat. Och det dröjer länge innan den kan öppnas igen.

– Är allt kakel dåligt blir det stängt hela hösten, säger Tobias Lundqvist, fastighetschef på det kommunala bolaget KFAB.

Det var i förra veckan som personal i simhallen upptäckte att det lossnat kakel i den djupa delen av bassängen i Katrineholm. På måndagsmorgonen inspekterades simhallen och beslut fattades om att tömma bassängen på vatten.

– Den är inte tömd sedan 2001 och enligt personalen har det bara gjorts tre gånger på 40 år, säger Lundqvist.

Katrineholm

Förhoppningen: Stängt till augusti

Enligt honom är det oklart vad som orsakat skadan. Det är även oklart hur omfattande skadan är. Hur som väntas det nu ta lång tid innan man kan öppna hallen igen.

– Förhoppningsvis är det bara den här väggen som är dålig, men jag ser ändå inte att vi kan öppna förrän i slutet av juli, säger Lundqvist.

Äventyrsdelen öppen

Den lilla bassängen och äventyrsdelen väntas hålla öppet som vanligt, men motionsbassängen, som sitter ihop med den djupa delen, stängs från och med imorgon tisdag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Katrineholm

Mer i ämnet