Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Vad händer med sparförslaget nu och är BB i Nyköping hotat? Regionrådet Lars Lundkvist (KD) svarar i videoklippet. Foto: SVT

Efter kritiken – beslut om kvinnokliniken i Nyköping skjuts upp: ”Behöver pausa”

Publicerad

Region Sörmlands planer på en sammanslagning av länets kvinnokliniker läggs tillfälligt på is. När beslutet skulle fattas uppstod en ordentlig debatt och ärendet bordlades till nästa regionstyrelsemöte.

En sammanslagning av de två kvinnoklinikerna i Nyköping och Eskilstuna var planerad till den första maj, men i och med bordläggningen så får sparförslaget i spåren av regionens ekonomiska kris vänta på beslut.

Sammanslagningsplanerna har mötts av kritik från flera håll. Nyköpings kommunalråd Urban Granström (S) är en av dem, utöver personalen vid kliniken i Nyköping, som uttryckt sin oro.

Ekonomisk kris i Region Sörmland

– Vi jobbar stenhårt varje dag för att fortsätta växa och när det kommer orostecken kring vården och kanske framför allt kvinnokliniken och BB så kommer det att påverka Nyköping, säger Granström.

Trots regionrådet Lars Lundqvists (KD) tydliga svar om att BB i Nyköping inte är hotat så menar Granström att det sista ordet knappast är sagt.

– Jag vill nog se att det händer saker innan jag känner mig lugn, säger Urban Granström (S).

I videon ovan: Hör regionrådet Lars Lundqvist om BB:s framtid och vad som händer nu med de kritiserade planerna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ekonomisk kris i Region Sörmland

Mer i ämnet