Enligt kommunpolisen Elin Johansson har insatsen i Eskilstuna redan gett resultat. Hör henne berätta vilka i klippet ovan. Foto: SVT

Efter skjutningarna i Eskilstuna: Polisen genomför förstärkt insats

Uppdaterad
Publicerad

Efter den senaste tidens skjutningar i Eskilstuna genomför polisen nu en förstärkt insats i kommunen. Enligt kommunpolisen Elin Johansson har insatsen redan gett resultat.

Under oktober ägde två skottlossningar rum i Eskilstuna. Den ena skedde i närheten av en skola i Fröslunda och en man skadades allvarligt.

Den andra skottlossningen skedde i Råbergstorp och två män häktades senare misstänkta för brott. I båda fallen utreder polisen försök till mord.

”Ökad närvaro i hela Eskilstuna”

Efter händelserna har polisen nu inlett en förstärkt insats i Eskilstuna. Där ingår poliser från hela länet och enligt kommunpolisen riktar man sig inte bara till de utsatta områdena.

– Vi har en ökad närvaro i hela Eskilstuna, säger hon.

Syftet med insatsen är att förhindra framtida grova brott.

Hör Elin Johansson berätta vilka resultat man hittills sett av insatsen i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.