Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Fulaste parkeringen ska få en makeover med parkeringspengar. I klippet får du veta mer om Eskilstuna kommuns planer för parkeringen i Årby. Foto: SVT

Efter utmärkelsen – Sveriges fulaste parkering ska bli snyggare

Uppdaterad
Publicerad

Sveriges fulaste parkering finns i Årby, åtminstone om man får tro Naturskyddsföreningens omröstning. Nu lovar Eskilstuna kommun att att den ska bli snyggare.

Dagen efter att parkeringen i Årby fått den mindre hedersamma utmärkelsen lovar Eskilstuna kommun bot och bättring.

– Vi tillsammans med fastighetsägarna kommer gå in och göra åtgärder. Vi vill ju att det ska vara ett tryggt och bra område helt enkelt, säger Urban Svantesson, projektledare på Eskilstuna kommun.

Enligt gällande detaljplan ska parkeringen bort och ersättas av runt 700 bostäder. Den rådande konjunkturen har dock gjort att byggherrarna valt att skjuta på byggstarten och därför har området blivit eftersatt.

– Jag hoppas att nästa pris blir för bästa bostadskvarter eller liknande när det här jättefina området, som det kommer att bli, är färdigbyggt, säger Svantesson

Hör Urban Svantesson berätta om kommunens planerna för att snygga till parkeringen i Årby.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.