Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Hör vad Zina Jemil, klasskompisen William Bergwall och deras mentor Anton Bouvin tycker om att gå i de tillfälliga skollokalerna. Foto: Albin Aghamn

Elever i provisoriska lokaler får inte gå ut på rasterna

Publicerad

Ett 70-tal barn vid Björktorpsskolan i Eskilstuna får i dag undervisning i tillfälliga lokaler vid Gamla Tullgatan. En kilometer ifrån de andra eleverna.

När den nybyggda skolan Forskaren som byggs i anslutning till Lilla Björktorpsskolan i Nyfors står klar är eleverna som går här välkomna tillbaka Björktorpsskolan.

Men de senaste åren har årskurs fem, och i år även årskurs fyra, fått hålla till i lokaler i Gamla Tullgatan, intryckta mellan Rinmangymnasiet, Realgymnasiet och det nystartade Zetterberggymnasiet.

Anton Bouvin är mentor för en av klasserna och han tycker att det har funnits för- och nackdelar med att ha verksamheten här. Det har lett till en särskild sammanhållning men har samtidigt varit tufft att inte vara nära sina kollegor.

Eleven William Bergwall längtar till att komma tillbaka och att återigen få vara utomhus och spela fotboll på rasterna. Något som inte är möjligt i dag eftersom de saknar en skolgård.

Möt Anton, William och hans klasskamrat Zina i klippet i spelaren ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer