Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Vissa blir nästan lite glada när de får en parkeringsbot, för att de i alla fall kan skicka den till mig” – se Emma Gustafssons klänning i klippet. Foto: Jennifer Berg Eidebo/SVT

Emma från Eskilstuna gjorde en klänning – av parkeringsböter

Publicerad

När Eskilstunabon Emma Gustafsson fick många parkeringsböter bestämde hon sig för att göra något kul av det. Resultatet blev en klänning dekorerad med böter från hela Sverige.

– Det är mitt sätt att hantera tuffa grejer, att hitta någon slags glädje i skiten.

Emma Gustafsson beskriver sig själv som tankspridd, vilket ibland kan orsaka problem.

– Jag fick väldigt många böter under en period. Jag blev jätteledsen för att jag blev så fattig, och så blev jag arg på mig själv som var så otroligt klantig, att jag aldrig lärde mig, säger hon.

Böter från flera städer

Det var för tio år sedan som hon fick idén att sy en klänning med parkeringsböter, och nu har idén blivit till verklighet. Klänningen är dekorerad med inskickade böter från bland annat Eskilstuna, Stockholm, Göteborg, Jönköping och London.

– Vissa blir nästan lite glada när de får en parkeringsbot, för att de i alla fall kan skicka den till mig.

Klänningen har Emma Gustafsson bland annat visat upp under en show av Eskilstuna kvinnliga komikerkollektiv.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.