En person har gripits misstänkt för inblandning i händelsen. Foto: Lars Adolfsson

Polisen söker misstänkt skytt efter skottlossning

Uppdaterad
Publicerad

Polisen söker fortfarande den misstänkte skytten efter gårdagens skottlossning på Östermalm i Eskilstuna. En teori i polisutredningen är att gärningsmannen lämnat platsen på en mörk moped.

Strax före klockan 14 på måndagen larmades polisen till Uttermarksgatan i Eskilstuna efter att flera personer hört skottlossning. En 32-årig man kom en stund senare in på akuten på Mälarsjukhuset med skottskador.

Misstänkt gärningsman på fri fot

En timme efter larmet meddelade polisen att en man i 35-årsåldern gripits, och han anhölls under kvällen. Men polisen tror inte att mannen avlossade skotten, och misstänker honom för medhjälp till mordförsök på den lägre misstankegraden.

– Vi tror inte att han är skytten men jag vill inte närmare gå in på vilken roll han ska ha haft, säger kommissarie Jonas Bergman på Eskilstunapolisens enhet för grova brott.

Vittnen har uppgett för polisen att en person lämnat platsen på en mörk moped i samband med skottlossningen. En av polisens teorier är att det rör sig om gärningsmannen.

– Det är en hypotes som vi har, säger Jonas Bergman.

Skottskadad man häktad för mordförsök

Hur den skottskadade 32-åringen tog sig till sjukhuset är fortfarande oklart, men klart är att han inte fick skjuts dit av ambulans.

Den gripne mannen förekommer i polisens register, och det gör även den skjutne 32-åringen. Han har bland annat suttit häktad misstänkt för ett mordförsök på OK/Q8-macken på Västergatan i Eskilstuna i oktober 2018. Den utredningen pågår fortfarande.

Jonas Bergman vill lugna personer i närområdet som är oroliga efter måndagens dramatiska händelse.

– Det här är nog en intern uppgörelse av något slag. Det är inte vem som helst som råkat ut för något sånt här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.