• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Sörby, i Örebro kommun, Örebro län. Det brinner i en byggnad på Restalundsvägen 20 med kraftig rökutveckling. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Örebro.

En tredje man anhållen för våldtäkterna

Uppdaterad
Publicerad

En tredje person har frihetsberövats misstänkt för inblandning i dubbelvåldtäkten i Strängnäs. En 39-årig man anhölls i går på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt.

Det var vid klockan 15:15 på måndagseftermiddagen som mannen anhölls. 39-åringen är den tredje personen som frihetsberövats misstänkt för inblandning i våldtäkterna. Sedan tidigare sitter en 37-årig man anhållen och en man i 30-årsåldern häktad misstänkta för grov våldtäkt. Huruvida man söker efter fler gärningsmän vill inte åklagare Henrik Olin uttala sig om.

– Det går inte att utesluta att fler personer kan vara inblandade, det är fortsatt viktigt att jobba på bred front.

Dubbelvåldtäkten i Strängnäs

Fortsatt förtegen

39-åringen som anhölls under måndagen är misstänkt på sannolika skäl, vilket är den högre misstankegraden. Åklagaren vill fortfarande varken uttala sig om det är DNA-topsningen som gett resultat eller om de frihetsberövade männen känner varandra.

Till skillnad från de andra två frihetsberövade männen är 39-åringen misstänkt för våldtäkt, inte för grov våldtäkt.

Oklart vilken roll

Det är oklart vilken roll de olika misstänkta tros ha haft i våldtäkterna. Men Henrik Olin menar att det kan räknas som våldtäkt även om man deltagit på annat sätt, exempelvis genom att hålla fast offret.

– Man kan dömas för våldtäkt som medgärningsman, säger Henrik Olin.

Vi har tidigare berättat om händelseförloppet vid Tösteröbron, natten till den 23 augusti. Kvinnan våldtogs först på en plats, och när hon flydde därifrån våldtogs hon på nytt av andra gärningsmän.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dubbelvåldtäkten i Strängnäs

Mer i ämnet