Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Jimmy Jansson (S) berätta vad arbetet med Trygga barn innebär. Foto: Fanny Asplund/SVT

Eskilstunas allra yngsta i fokus: ”Ska inte bli sådana som skjuter på andra”

Uppdaterad
Publicerad

Trygghetsfrågan kommer fortsätta prioriteras i Eskilstuna kommun under 2023, det menar den styrande majoriteten. Nu vill man bland annat fokusera extra på barn i åldrarna tolv år och yngre.

Under en presskonferens på onsdagen presenterade kommunalråden Jimmy Jansson (S) och Jari Puustinen (M) årsplanen för 2023.

Ett område som de vill satsa på under det kommande året är tryggheten. Det handlar exempelvis om förstärkningar inom skolan, kultur och fritid och socialnämnden.

Trygga barn

Sedan tidigare finns kommunens arbete Trygga unga som riktar sig till barn och ungdomar i åldrarna 13 till 20 år. Nu vill man utveckla det arbetet och lägga till Trygga barn.

– Vi börjar jobba oss nedåt från där Trygga unga tar vid, då är det från 12 års ålder och nedåt som vi behöver komplettera med, säger kommunstyrelsens ordförande Jimmy Jansson (S).

Måste prioritera

Enligt Jimmy Jansson (S) har de styrande partierna fått signaler från Eskilstunaborna att tryggsfrågan är något de vill att kommunen ska lägga kraft på. Men exakt var den här satsningen ska få pengar ifrån är inte helt klarlagt.

– Allt behöver inte exakt handla om kronor och ören utan väldigt mycket om hur vi faktiskt gör saker.

Men att prioriteringarna måste göras står klart. Jimmy Jansson (S) berättar att kommunen exempelvis ser över sina investeringar och hur de organiserar deras gemensamt ägda bolag.

I klippet berättar han om tanken med arbetsättet Trygga barn.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.