Amerikanska målvakten Cosette Morché ansluter till klubben Foto: Fredrik Sandberg/TT & Eskilstuna United DFF

Eskilstuna United värvar målvakt från USA

Uppdaterad
Publicerad

Eskilstuna United presenterade på torsdagseftermiddagen två förändringar i A-lagstruppen. Amerikanska målvakten Cosette Morché ansluter till klubben samtidigt som finländska mittfältaren Tia Hälinen väljer att lämna.

Cosette Morché är 22 år gammal och kommer från Lawrenceville i Georgia. Senaste klubbadressen var Texas A&M University.

– Hon har skrivit på ett 1,5- årskontrakt här, och jag tror att hon kommer att ha potential. Självklart tror jag på det, annars hade vi inte värvat henne, säger Magnus Karlsson, tränare för klubben.

För att gardera sig

Eskilstuna United utökar truppen med en tredje målvakt, främst för att gardera sig mot eventuella sjukdomar och skador.

Anledningen till att Tia Hälinen väljer att lämna klubben är att hon känner sig rastlös och behöver fler utmaningar än enbart fotboll.

Ingen sportslig anledning

-  Vi tappar en viktig allroundspelare, men jag respekterar Tias val fullständigt och vill understryka att det inte är något sportsligt beslut från något håll, säger Magnus Karlsson.

Tränaren känner sig nöjd med årets trupp och känner ingen panik att hitta en ersättare för Hälinen.

– Vi har flera andra som kan spela på allround-positioner och jag har inget namn i tankarna just nu, men det dyker alltid upp någon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.