Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Eskilstuna Uniteds åtgärd efter ekonomiska problemen: Tar bort tre tjänster

Uppdaterad
Publicerad

Eskilstuna United tvingas till åtgärder för att få bukt med ekonomin. Därför har man nu tagit bort tre tjänster, bland annat blir klubbchef och hållbarhetschef av med jobbet.

I förra veckan kom nyheten om Eskilstuna Uniteds ekonomiska problem. Spelare hade inte fått ut sina löner i tid och klubben uppgav att man behövde se över organisationen. Och det har man nu gjort.

Resultatet av detta är att klubben tar bort drygt tre tjänster. Det handlar bland annat om rollerna klubbchef och hållbarhetsutvecklare.

Prioriterar sporten

De uppgifterna som utförts av tjänsterna som nu försvinner läggs istället på styrelsen och övriga anställda.

– De praktiska konsekvenserna av omorganisationen är såklart att vi inte kan göra allt vi har gjort hittills. Vi kommer att behöva prioritera och då främst sporten, hela vägen från barn och ungdom till elit, som vi hoppas ska kunna fungera i princip som vanligt, säger ordförande Lina Bertilsson i ett pressmeddelande.

Eskilstuna United ligger just nu på fjärde plats i Damallsvenskan, bland annat efter en seger mot AIK igår.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.