Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hur har det gått till när offren ska ha lurats? Hör kammaråklagaren Anton Larsson Forsberg berätta i klippet ovan. Foto: Aymen Mussa/SVT

Tre häktade för grova telefonbedrägerier – 1 200 tros ha drabbats

Uppdaterad
Publicerad

Tre personer har häktas vid Eskilstuna tingsrätt misstänkta för att ha utfört en rad telefonbedrägerier mot äldre. En fjärde person har gripits i Portugal.

Det handlar om två män i 20-årsåldern, en hemmahörande i Eskilstuna kommun och en i Strängnäs kommun, samt en kvinna i 30-årsåldern som bor i Göteborgsområdet.

Den tredje mannen, även han hemmahörande i Eskilstuna, har varit häktad i sin utevaro tills i måndags. Då greps han av polis i Portugal efter att en arresteringsorder utfärdats från åklagaren i Sverige. Han ska överlämnas till Sverige.

Tillsammans misstänks de fyra ha utsatt omkring 1 200 personer för bedrägeri via telefon.

Alla fyra är på sannolika skäl misstänkta för grovt bedrägeri. Enligt åklagaren Anton Larsson Forsberg har de två misstänkta männen förnekat brott medan kvinnan inte velat uppge någon inställning.

– Enligt ett domstolsprotokoll från Portugal har den tredje mannen förnekat brott, säger Forsberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.