Nathalie Westlund och Jennifer Williams från Eskilstuna gymnastikförening berättar hur de förberett sig inför VM i artistisk gymnastik. Foto: SVT

Eskilstunagymnasterna som representerar Sverige i VM: ”Extremt spännande”

Publicerad

Jennifer Williams och Nathalie Westlund är båda 16 år gamla och tävlar för Eskilstuna gymnastikförening. Nu ska de åka till VM i Japan för att representera Sverige i artistisk gymnastik.

I gymastik blir man senior redan vid 16 års ålder och därför får nu de båda eleverna på Rekarnegymnasiet i Eskilstuna representera Sverige i VM i Kitakyushu i Japan 18-24 oktober.

Vägen fram till VM har kantats av en pandemi som delvis stoppat tävlandet och dessutom innebär den att de tävlande inte får åka till Japan förrän VM verkligen sätter igång. Alltså inget pre-camp och en tolv timmar lång flygresa strax innan tävlingen börjar.

– Jag är ung så jag klarar det nog, säger Nathalie Westlund om de tuffa förhållandena.

I klippet berättar hon och Jennifer Williams om hur det känns att få åka till VM, hur de har förberett sig och hur de fixar skolan samtidigt som de håller på med en sport som upptar stor del av deras tid.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.