Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Polisens bombtekniker kallades in för att undersöka restaurangen där explosionen inträffade. Foto: Pontus StenbergVisa alla (2)
Visa alla (2)

Explosion på restaurang i Nyköping

Uppdaterad
Publicerad

Någonting har exploderat inne på restaurang O´Learys i centrala Nyköping. En brottsplatsundersökning har inletts. En kvinna som befann i lokalen fördes till sjukhus med lättare skador, enligt uppgift till SVT.

– Någon gång vid 06.30 i morse har det varit någon form av explosion inne på restaurangen, säger Anders Gennebeck, polis i region Öst.

Vad det är som exploderat har polisen ingen uppfattning om, men en poliskälla säger till SVT att något har kastats in i restaurangen genom ett fönster.

– Det spekuleras kring handgranat men det är inget jag kan bekräfta, säger polisens presstalesperson Thomas Agnevik till TT.

Kvinna skadades

Polisen spärrade av ett stort område kring restaurangen och kallade även in det nationella bombskyddet för att få hjälp med att genomföra en kriminalteknisk undersökning.

– Kriminalteknikerna har gjort en del fynd men det är sådana saker som vi inte kan berätta om. Det är sådant som är viktigt för utredningen, säger Thomas Agnevik.

En kvinna befann sig inne i lokalen när explosionen ägde rum. Hon fördes med ambulans till sjukhus. Enligt uppgift till SVT fick hon lättare skador. Bombteknikerna kunde konstatera att inget farligt finns kvar inne på restaurangen.

Övervakningsbilder

Polisen har inlett en förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse, men har inte gripit någon misstänkt.

Övervakningsbilder som polisen tagit del av visar hur en mansperson lämnar platsen till fots, men bilderna visar inte vart mannen tog vägen.

Polisen är därför mycket intresserad av att komma i kontakt med personer som sett eller hört något i området mellan klockan 06.30 och 07.30.

Motivet oklart

”All möjlig information om restaurangen och platsen kan vara till stor nytta för utredningen”, skriver polisen på sin hemsida.

Motivet till attentatet är fortfarande oklart. Polisen har varit i kontakt med O´learys säkerhetsavdelning som uppger att man inte tagit emot några hot.

Det började aldrig brinna, men räddningstjänsten var på plats och vädrade ut rök.

Vet du mer om händelsen? Kontakta oss på sormland@svt.se

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Nyköping

Mer i ämnet