Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se i videon – stöttepelarna som fram tills nu hållit taket över perrongen uppe. Foto: SVT

Fallfärdigt tak vid Nyköpings tågstation måste rivas akut

Publicerad

Taket över perrongen på Nyköpings central måste rivas. Sedan i våras har det säkrats med hjälp av stöttepelare av stål, men nu anser Trafikverket att den lösningen är för osäker.

Taket över perrongen är mycket gammalt men Trafikverket hoppades på att det skulle klara sig tills det att Nyköpings nya resecentrum står klart om några år. Nu står det klart att den planen inte håller.

– Säkerheten kring resenärerna går alltid först, och därför har vi valt att riva taket redan nu. Ett nytt temporärt väderskydd kommer sättas upp och tågtrafiken kommer inte beröras av rivningen, säger Magnus Sandberg, stationsförvaltare på Trafikverket.

Rivningsarbetet kommer att genomföras i huvudsak under nattetid och enligt Trafikverket ta tio veckor. Nya väntkurer kommer efter hand att sättas upp på plattformen och under tiden uppmanas resenärer att invänta tågen inne i stationshuset.

Nyköpings nya resecentrum beräknas stå klart någon gång mellan 2025 och 2027.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.