Foto: SVT

Fängelse för dubbelvåldtäkt i Strängnäs

Uppdaterad
Publicerad

Det blev fleråriga fängelsestraff för de män som våldtog en kvinna i Strängnäs i somras.

Det var i slutet av augusti som en kvinna var på väg hem från en krog i Strängnäs som hon blev överfallen och våldtagen vid två olika tillfällen.

En omfattande utredning drogs igång, bland annat beslutade polisen att DNA-topsa ett stort antal personer. Topsningen gav också resultat och när rättegången drog igång den 16 november sågs bevisningen mot en 31-årig och en 39-årig man som ”extremt stark”.

Dubbelvåldtäkten i Strängnäs

Fleråriga fängelsestraff

På tisdagen så föll också domen mot männen vid Eskilstuna tingsrätt. 31-åringen döms till 4 års fängelse och 39-åringen till 2 år och 6 månaders fängelse.

31-åringen ska också betala ett skadestånd till kvinnan på drygt 167.000 kronor, 39-ringen ska betala drygt 117.000 kronor.

Den äldre av männen ska enligt domen efter avtjänat straff utvisas ur landet.

Åklagaren hade yrkat att även 31-åringe skulle utvisas, men tingsrätten bedömer att mannen riskerar döden eller annan omänsklig behandling i sitt hemland och att det därför föreligger hinder för utvisning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dubbelvåldtäkten i Strängnäs

Mer i ämnet