Fem män häktade för synnerligen grov misshandel i Eskilstuna

Uppdaterad
Publicerad

Fem gängmedlemmar häktades på fredagen vid Eskilstuna tingsrätt misstänkta för synnerligen grov misshandel och försök till utpressning. Männen ska enligt polisen ha misshandlat en avhoppare som ville lämna den kriminella världen.

De fem männen greps på tisdagskvällen i en koordinerad insats på flera adresser i Eskilstuna, vilket SVT Sörmland berättade om i onsdags. Enligt Lars Franzell, chef för polisens enhet för grova brott, rör det sig om multikriminella män i 20-årsåldern som tillhör Skiftingeområdets undre värld.

Fördes till ett skogsparti

Det var när en annan gängmedlem ville lämna gänget som de fem misstänkta männen ska ha fört honom till ett skogsparti och misshandlat honom grovt, uppger polisen.

Chefsåklagare Kristian Agneklev berättar att målsägaren är jämnårig med de misstänkta gärningsmännen. I övrigt vill han inte kommentera ärendet, med hänvisning till att det råder förundersökningssekretess.

Ovanlig brottsrubricering

Men han påpekar att misstankarna handlar om den allvarligaste graden av misshandel.

– Rubriceringen är ”synnerligen grov misshandel”, och det är inte så vanligt, säger Kristian Agneklev.

Häktningsförhandlingarna hölls bakom stängda dörrar. Männen häktades på sannolika skäl, det vill säga den högre misstankegraden. Samtliga nekar dock till brott och bestrider häktningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.