Enligt räddningstjänsten var doften av bensin stark inne i lägenheten Foto: TT

Brandbomb kastades in på balkong i Strängnäs

Uppdaterad
Publicerad

Sent igår kväll fick en kvinna i Strängnäs en molotov-cocktail inkastad på sin balkong. Lyckligtvis tog sig elden inte och ingen kom till skada.

Det var vid 23.30 på torsdagskvällen som en vätskefylld flaska med en brinnande trasa kastades in på balkongen till i lägenheten i Strängnäs. Men elden tog sig aldrig och ingen kom till skada.

– Jag skulle inte kalla det en molotov-cocktail eftersom det inte började brinna, säger Lars Franzell vid polisens enhet för grova bort.

Men han misstänker ändå att det var avsikten att branden skulle ta sig, och händelsen utreds som försök till grov mordbrand. Vem gärningspersonen var och vad som var motivet är ännu okänt.

Säkrat spår

Under natten och förmiddagen har polisen hållit ett par förhör och polisens tekniker har varit på plats i lägenheten och säkrat spår. Bland annat ska vätskan i flaskan analyseras.

Lars Franzell vill ännu inte berätta om det var kvinnan som bor i lägenheten som var måltavlan för attacken.

– Det är inget som är styrkt. Vi måste hålla några förhör först innan vi kan kommentera det.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.