Foto: SVT

Finansministern träffade förstagångsväljare

Publicerad

På måndagen besökte finansminister Magdalena Andersson (S) St: Eskils gymnasium i Eskilstuna för att träffa förstagångsväljare och svara på deras frågor.

Efter finansminsterns inledande tal fick eleverna chansen att ställa frågor. En av dem var förstagångsväljaren Felicia Danielsson.

– Jag skriver en uppsats om högerextrema organisationer och jag frågade henne vad regeringen har gjort för att bekämpa högerextrema organisationer i Sverige, säger hon.

Fick du svar på frågan?

– Ja, hon berättade var problemet kommer ifrån och hur vi ska bekämpa det.

Hennes kompis Noa Wengland hade också förberett en fråga.

– Jag undrar vad man har gjort för att underlätta processen för integration och jag är nöjd med svaret som jag fick, säger Noa Wengland.

Felicia Danielsson och Noa Wengland är båda förstagångsväljare. De har fortfarande inte bestämt sig för vad de ska rösta på. Foto: SVT

Finansministern själv var nöjd över skolbesöket.

– Det är viktigt att unga engagerar sig i politiska ungdomsförbund. Ska vi ha demokrati i längden så måste nya generationer som engagerar sig politiskt, säger Magdalena Andersson (S).

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer